4. syyskuuta 2016

Pikaiset kuulumiset (kuvat voi järkyttää)

Älä katso, jos olet herkkä. Alla kuvia, joissa nähtävillä verta. Ei mitään kuolemanvakavaa, ihottumaa vain.

Päivitän pikaisesti kuulumiset. Tiina sai keskiviikkona vincristiinin (30min sytotiputus). Sivuoireet nosti päätään jo silloin, mutta olivat siedettävät. Olihan edellisestä hpidosta just viikko ja se syto oli semmoinen, jonka oireet tulee viikon viiveellä. No, Tiinan iho äityi sitten ärhäkäksi. Lisäksi jalkakivut pahenivat ja iho vaivan alla aukesi täysin. Ihonhoidossa menikin päivät aika pitkälti. Vielä perjantaina lääkäri ei ottanu ihoon kantaa sen kummemmin, mutta eilen tilanne muuttui. Tuttö kipyty silmissä eri tavalla ja taas tuli se tunne. Ei ees kuumetta ollu, mutta osastolle lähtivät isä ja tyttö.

Osastolla ottivat labrat ja tulehdusarvo oliki 24. Iho tutkittiin ja luojan kiitos apua saatiin. Puhdistettiin ja voideltiin basibactilla. Antibiootti aloitettiin. Sillä tiellä hän nyt on ollut. Crp oli tänään 24 edelleen, joten ab-tippa tuli jälleen juuri oikeaan saumaan. Tiina on luultavimmin nyt ainakin siihen asti osastolla, kunnes iho on parempi ja crp laskee alle kymmeneen. Siihen asti iho pestään kahdesti päivässä, rasvataan ja vaihdetaan "laastarit". Alla kuvina kuulumiset. Ensimmäisessä kuvassa Tiina eilen ennen osastolle menoa. Leevi on aina Tiinassa kiinni nykyisin. <3Pahimpana en kuvannut ihoa. Nähtäväksi jää, löytyykö ihpttumasta jotain bakteeria esimerkiksi.

Nyt vain toivutaan.

14 kommenttia:

 1. Voimia paljon teille <3 kyseinen sytostaatti aiheuttaa ikäviä sivuoireita. pojallani alkoi varpaat roikkua vincristinistä . Hoito onneksi on tehokas nykyään lasten hoitokaaviossa.T: leukemiapotilaan äiti jolla poika jo terve nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjat sivuoireet kyllä. :( Onneksi poikasi selvisi! <3

   Poista
 2. Voi kun Leevi hoitaa siellä niin tärkeänä <3 Toivotaan, että pikkuisen iho rauhoittuu pian. Parantavia tuulia sinne Ouluun <3

  VastaaPoista
 3. Voi pieni murunen ❤ Toivottavasti pian helpottaa!

  - Jaana

  VastaaPoista
 4. Voi pientä, toivottavasti saadaan pian iho kuntoon. Kyllä täytyy sanoa, että kaiken se kestää - siis pieni ihminen, jolle ei tällaisia hoitojen sivuoireita mitenkään soisi. Itse ikäihmisenä pääsin helpommalla ja ihan huonoa omaatuntoa siitä poden. Niin mielellämme säästäisimme nämä pienet kivuilta ja vaivoilta. Onneksi ihanat vanhemmat ja hoitohenkilökunta auttavat.

  Voimia taisteluunne t. Armi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä pode huonoa omaatuntoa. <3 Taistelunsa jokaisella. Kiitos. <3

   Poista
 5. Onko teille 51:llä annettu fucicorttia ihottumiin? Aikoinaan vain se toimi meillä erittäin pahaan hoitojen aiheuttamaan vaippaihottumaan. Suosittelen kokeilemaan, jos ette ole vielä saaneet sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä bebanthen on auttanut hyvin, kun on ollut ihan iho käytänössä riekaleina. Tuota voidetta ei ole kyllä tarjottu. Onneksi Tiinan iho on nyt jo aika hyvä vaipan alla! Kiitos vinkistä. :)

   Poista
 6. Voi pientä murua 😢💜 Paljon tsemppiä teidän koko perheelle näinä kovina aikoina. Olette päivittäin ajatuksissani. -Katriina

  VastaaPoista