16. syyskuuta 2016

Pikkuinen Sisko

Tiinalle saapui eilen postissa jotain todella tärkeää, ja koskettavaa; siskorusettisukat. <3 Facebookissa olen jo pidemmän aikaa seurannut "Siskot - matka, jolle kukaan ei halunnut"-sivua, joka on Siskojen oma sivu. Siskoja yhdistää sama matka, jota jokainen Sisko kulkee, nimittäin matka kurjan matkalaisen, syövän, kanssa. Nämä urheat naiset muodostavat syöpäkuntoutujien joukon, jotka tukevat toinen toisiaan läpi kipeän matkan.

Otin yhteyttä Siskoihin Facebookin kautta ja kerroin Tiinan sairaudesta. Tiedustelin, saisikohan Tiinakin nuo kauniit sukat ja hetihän sieltä vastattiin, että tietysti! Itse sukkamallin suunnittelija neuloi nämä kauniit sukat Tiinalle. <3 Sukat saapuivat eilen postissa ja ne laitettiinkin jo tänään mummulassa jalkaan. Jotenkin hurjaa, että oon ihaillu tuota kaunista mallia jo paljon aiemmin ja nyt minun omalla tyttärellä on sellaiset jaloissaan. Surullista, liikuttavaa ja jotenkin myös lohdullista. Ympärillä on paljon erilaisia mahdollisia tukijoukoja. Me emme ole yksin. (Siskojen toiminnasta voi lukea osoitteesta: www.siskola.fi )

Siskorusettisukat <3 (Facebookista löytyy hienot lähikuvat Siskojen sivuilta näistä samoista sukista)


Mitäs meille muuta kuuluu? Hurjaa vastata, mutta periaatteessa ihan "tavallista" arkea. On ihanaa saada olla kotona! Tiinaa vaivaa lähinnä oikean nilkan kivut pahimpina, joten kävely ei ole mahdollista tällä hetkellä. Ruoka maistuu aika hyvin ja kotiruokiakin menee mukavasti. Mieluiten Tiina söisi valmiita kaupan smoothieita ja niitä ollaanki ostettu kymmenittäin. Mango on makuna paras. 

Päivät on kuluneet lenkkeillen, leikkipuistossa visiiteillä ja äitini luona vieraillen. Kotona olemisen lisäksi siis. Suurin osa ollaankin kotona ja paljon sitä ehtiikin päivässä tehdä, kun mielikuvitustaan käyttää. Askarrellaan, piirretään, katsotaan lastenohjelmia, luetaan kirjoja, lasketaan ja tutkitaan numeroita ja vaikka mitä. Tiinaa kiinnostaa kovasti laskeminen ja hän osaakin jo hienosti laskea ja on taitava päättelemään asioita. Nyt numeroiden muodot kiinnostavat ja vähän väliä saa olla kertomassa, mitämissäkin lukee tai mikä numero on vaikkapa jossain lapussa. Intoa on loputtomiin ja tällä tytöllä on kyllä kärsivällisyyttä ja halua oppia. Oppimisen ilo kantaa sekin pitkälle. Laskeminen tuntuu olevan niin kivaa, että monesti sen avulla kivutkin jää taka-alalle. Päivät kuluukin lähinnä Tiinan toiveita toteuttaessa. Meillä on mahtava tilanne sen puolesta, että molemmat vanhemmat keskittyy täysipäiväisesti lapsiin. Kun lapsia on vain kaksi, on huomiotakin kaksinverroin.


 Sorminäppäryyttä pidetään yllä monin tavoin. Onneksi sytostaattien vaikutukset on vähäiset Tiinan kohdalla kääsissä. :)


Sinjan rooli tuntuu olevan päivä päivältä tärkeämpi Tiinan elämässä. Ihan kuin se oli ennen sairastumista. Olen äärimmäisen onnellinen, että tyttöjen välinen kiintymys lujittui näin nopeasti uudestaan. yritämme molemmat vanhemmat antaa tasapuolisesti huomiota molemmille, niin mustasukkaisuus pysyisi minimissä. Tiina on ihanan huilehtivainen isosisko ja Sinja taasen kovin sympaattinen. Auttaa Tiinaa, mutta osaa myös käyttää Tiinan hitautta hyväkseen. Saa olla tarkkana tämän kaksikon kanssa. :D Pikkusisko on kovin tärkeä. <3Kaksikko. <3


Seuraavat verikokeet on tosiaan maanantaina. Niistä selviää, jatkuuko hoidot tiistaina. Kirjoittelen sitten viimeistään kuulumisia. Nyt siirryn takaisin tähän ihanan tavalliseen arkikuplaamme. Vaikeita hetkiä tulee olemaan jo ensi viikolla, joten nyt nauttaan tästä tämän hetken levosta ja rentoudesta täysin palkein. <3

18 kommenttia:

 1. Ihana, että Tiina sai omat rusettisukat. Minä kudoin viime vuoden lopulla rintasyöpään sairastuttuani itselleni rusettisukat ja olen niitä hyvin harkiten käyttänyt, jotteivat kuluisi. Erityistä on, että malli tosiaan tuntuu kuuluvan vain MEILLE.
  Tiina mielellään laskee. Siksi ehdotan, että annat hänelle mittanauhan, josta hän voi opetella numeroita ja lukuja. Muistan kuinka oma jo aikuinen Tiinani pienenä tyttönä mittanauhasta laski numeroita. Sormien välissä nauhaa kuljetti ja laski yksi, kaksi, kolme jne.
  Aurinkoisia syyspäiviä perheellenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukat ovat kyllä aarre. <3 Mittanauha kiva idea! :) Kiitos. <3

   Poista
 2. Minä käyn kurkkimassa aina välillä onko täällä kuulumisia 😊 Onpa mukava kuulla iloisia kuulumisia! Ihanat sukat on Tiina saanut ja vielä "siskoilta"..oi, kyyneleet tuli silmiin. Ja kuinka pirteitä kuvia, tulipas kiva mieli kun teillä on kaikki nyt arkisen mukavasti. Rentoutukaa ja nauttikaa täysillä, keräten voimia. Aurinkoista viikonloppua! ☺ Marita

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat ja onnellisen näköisiä lapsia kuvissa! Tsemppiä teille alkavaan viikkoon. 😊

  VastaaPoista
 4. Hei, olen tällainen aloitteleva blogin kirjoittaja ja aloin seuraamaan teidän elämää.
  Keksinkin Tiinalle pikku lahjan jonka mieluusti lähettäisin postissa tulemaan. Onnistuisiko? Tsemppiä teille ensi viikkoon ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit lähestyä s-postilla osoitteeseen kittynen@gmail.com :)

   Poista
 5. Tuo siskohommahan on rintssyöpäpotilaille ja muille naisten syöpiä sairastaville. Onko leukemia sellainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.siskot.info/siskopaivakutsu/ Tuossa esimerkiksi mainittuna erilaisia syöpiä Siskojen sivuilta, ei vain naisten syöpiä. Kyllä, esimerkiksi vaikkapa leukemia tai vaikka maksasyöpä.

   Poista
  2. Ja onkohan se joltain pois, mikäli nyt "väärän" syövän kanssa siskoihin kuuluisi, voi pyhä yksinkertaisuus. Täysin turha ja ajattelematon kommentti syöpäsairaan lapsen äidille!

   Poista
  3. Tosiaan Siskot on "naisille, jotka sairastavat syöpää". Syöpätyypillä tai iällä ei ole merkitystä. <3 Tämän kertoi minulle facebook-sivuston ylläpitäjä. :)

   Poista
  4. Tosiaan Siskot on "naisille, jotka sairastavat syöpää". Syöpätyypillä tai iällä ei ole merkitystä. <3 Tämän kertoi minulle facebook-sivuston ylläpitäjä. :)

   Poista
  5. Minäkin ihan säikähdin anonyymin kommenttia. Eiköhän kaikki syöpään sairastuneet ole "samassa junassa", oli sitten tyttö tai poika, nainen tai mies. Jos pikkuista Tiinaa siskorusettisukat ilahduttavat, niin hyvä niin. Toivon, että jokainen sairastunut saisi omat "lohtusukkansa" palelevia jalkoja lämmittämään. Myös miehille ehkä voisi joku taitaja suunnitella oman mallinsa. Juuri nämä yksilölliset mallit ovat jotain erityistä, niitä en itsekään kutoisi muille kuin sairastuneille.

   Poista
 6. Heipparallaa meidän maskottiSisko! Pidä lippu korkealla äidin kanssa. Siskorusettisukat on tarkoitettu juuri sinun pikkuisia varpaitasi lämmittämään. Halauksia Siskoilta!

  https://www.facebook.com/siskot.ry/photos/a.334006430024916.78433.333977676694458/1177998552292362/?type=3&theater

  VastaaPoista
 7. Ihanat on Tiinan Siskorusettisukat. Ne ovat kauniit, ihan kuin pitäjänsä <3 Minäkin sain omani pari viikkoa sitten.

  Aurinkoisin terveisin Pirkko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. <3 Kaikkea hyvää sinulle Pirjo. Lämmin halaus. <3

   Poista