14. helmikuuta 2017

Kansainvälinen lasten syövän päivä 15.2.2017

Tiina pääsi odotetusti maanantaina kotiin. Veriarvot olivat mallikkaat, tromb yli 400, leuk 3,3 (neutrofiilit 0,7) ja hb yli 110, tarkaan en muista. Puolustushippusia on siis niukahkosti (neutrofiilejä), mutta ne sieltä hiljalleen kohoaa taas. Alle 0,5 ei saa olla, tai iltalääkkeenä menevä merkaptopurin laitetaan tauolle tai annosta lasketaan. Nyt sitten elellään taas kuplassamme ja on ihana olla koko perhe yhdessä!

Paljon on jännitystä viime päiviin mahtunut ja useimmiten se on sitä vääränlaista, kipeää ja ahdistavaa. Mutta nyt on tiedossa hiukan toisen suuntaista. Osastolla meitä pyydettiin, jos haluaisimme osallistua paikallisuutiosten haastatteluun Ylelle. (lisätty myöhemmin; peruuntui siis) Toimittaja pyysi vielä, jos tulisin huomenna aamulla studioon suoraan lähetykseen haastateltavaksi. Huomenna vietämme kansainvälistä lasten syövän päivää, joten päivä on kyllä otollinen. Suostuin ihan mielelläni, koska kaikki mahdollinen tiedon ja kokemusten jakaminen on tärkeää. Lasten syövät ovat tavallaan, kuin eräänlainen tabu. Toimittaja kertoi, että ihmisiä kiinnostaa kovasti kuulla, millaista se elämä ja arki diagnoosin jälkeen on. Kiinnostaisi itseänikin, koska aihe oli vielä viime vuonna lähes vieras. Nyt kaikki on jo sen verran "tuttua", että osaan jo jakaa meidän tunteita, kokemuksia ja tarinaa pillahtamatta (välttämättä, apuaaa..) itkuun. Haluan kertoa, että tällaista tapahtuu. Tätä tapahtuu kaikenlaisille perheille, eri elämäntilanteissa ja eri historian omaaville. Ei voi tietää, kuka on seuraava, jolle epäonnen arpa osuu. Se on täysin sattumaa. "Eihän semmoista nyt meidän lapsille, sehän on lähinnä vanhempien ihmisten sairaus" mutta kyllä vaan, juuri semmoista tapahtuu. Ja se tapahtui meille. Ja tapahtuu monille perheille joka vuosi. Noin 150 lasta sairastuu vuosittain. Valitettavasti.

Mutta tosiaan, haastattelun voit kuunnella huomenna Yle Radio Oulun taajuudelta klo 8.30 uutisten jälkeen. Pohjois-Suomen uutiset tulevat illalla tällä alueella ja uusintana koko Suomelle torstaina aamupäivällä. Kuvausten kanssa menee vähän tiukille, mutta se pyritään saamaan mukaan jo huomisen uutisiin. (jäi siis nämä telkkarihommat poies)

Muutoin tämä kansainvälinen lasten syövän päivä näkyy ainakin Kauppakeskus Zeppeliinissä tuoli-tempauksena ensi lauantaina klo 11-16.

Mukavaa Ystävänpäivää! <3 Voikaa hyvin. :)


2 kommenttia:

  1. Ei tainnut ehtiä täksi päiväksi? Tai sitten katsoin väärät uutiset...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tosiaan peruuntui, aikataulu oli liian tiukka ja toimi9ttajan perheessä sairastuminen.

      Poista