5. syyskuuta 2017

Pelkopeikko hiipii

Tiina oli eilen illalla itkuinen. Kylmänhikinen, pahoinvoiva ja levoton. Itseasiassa hän on ollut myös muutamana aamuna viikon sisällä samanlaisella ololla, mutta ollaan yhdistetty se jotenki myöhäisemmän iltalääkkeen annon piikkiin (on sytostaatti). Olisko jo näistä ohi menneistä aamuista pitäny huolestua?

Tilanne on nyt se, että tyttö on ollut aamusta asti erittäin itkuinen, pääkipu on rajua ja ehkä vähän sekavakin tyttö on. Tiinan sanoin "pää on ihan sekasin ja tosi kipiä". Huono olo purkautui lopulta oksennuksena sankkoon ja nyt Tinttara nukkuu vieressäni. Polille on jo soitettu ja odottelen lääkärin mielipidettä asiaan. Puhelinsoittoa odotellessa siis.

Kylmänhikinen, kuumeeton, vapiseva ja itkuinen tyttö. Voi, ku haluaisinki uskoa vatsatauttiin. Olisipa se sitä! Kirjoitan tänne heti, kun asiat selkiytyy. Kumpa tyttö heräisi hyvävointisena unestaan ja kaikki olis ohi. Tai sitte se vatsatauti edes..

Vaikeinta on olla haluamattaankin taikauskoinen. Siivosin nimittäin illalla cvk-välineitä pois ajatellen ja toivoen, ettei niitä enää tarvittaisi. Nyt kun kaikki menis hyvin, niin ehkä uskaltaisin hiljalleen tehdä muutakin? Ajatukset kiertää kehää.. Anteeksi sekavuus.

Mitä ihmettä pääkipu ja sekavuus liittys vatsatautiin?! :(

Just tyttö heräs ja näyttäs voivan paremmin! Poliltaki soitettiin ja nyt nopsaan labraan.PÄIVITYSTÄ klo 15.45:

Labrat otettiin ja vastauksetki saatiin jo lääkärin kertomana. Kaikki hyvin niiden osalta. Maksa-arvot saattaa tässä vaiheessa vielä reakoida annettuihin hoitoihin ja niiden korkea arvo vois selittää oireita, mutta neki oli ok. Crp normaali. Leukkarit hiukan koholla normaaliin, neutrofiilejäkin rutkasti, eli voisi ennustaa infektiota ja liekkö se sitten se mahatauti? Tyttö oksensi toisen kerran, ku tultiin kotiin. Pää kipeä vielä, mutta siedettävämmin. Maistelee labran jälkeen saatua palkintoaan, suklaapatukkaa ja juo mehua. Vilkuilee jo muovailuvahapurkkien suuntaan. :)

Seuraillaan ja herkästi soitetaan Ouluun, jos pääkipu pahenee tai vointi muuten huolestuttaa.

8 kommenttia:

 1. Toivon, että pieni on kunnossa <3

  VastaaPoista
 2. Halaus! Toivottavasti kaikki on hyvin. <3

  VastaaPoista
 3. Tuli vaan mieleen mahdollisuus myös migreenistä, jos toistuu niin kannattaa pitää mielessä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Voi ei! Toivottavasti Tiina on pian jo kunnossa ja kaikki hyvin <3
  Laita tietoa tilanteesta heti kun ehdit, rajua vatsatautia ja flunssaa on paljon
  liikkeellä.

  VastaaPoista
 5. Mitä Tiinalle kuuluu?

  VastaaPoista
 6. Mitä kuuluu, jaksaisitko päivittää? Tiina on varmasti monen mielessä.

  VastaaPoista
 7. Hei, toivottavasti kaikki on hyvin <3 olisi kiva lukea edes pikainen päivitys tilanteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentoit tismalleen samaan aikaan, kun julkaisin tekstin. :)

   Poista