17. tammikuuta 2017

Levottomuus

Niin vaan aika kuluu hiljalleen. Ollaan jo lähempänä helmikuun alkua. Päivät pitenee, valo lisääntyy. Hiukset ja ripset kasvaa. Moni asia pitenee ja kasvaa. Mutta moni myös vähenee ja lyhenee. Minun unet ainakin vähenevät ja vähenevät. Pääsen uneen ehkä neljältä ja heräilen vähän väliä. Takaisin uneen on mahdotonta päästä. Pyörin ja etsin parempaa asenntoa sitä kuitenkaan löytämättä. Torkahtelen ja näen painajaisia. Päivisin yritän jaksaa olla mahdollisimman hyvä äiti, vaikka uupumus varmasti näkyy. Mieliala on ihan hyvä, mikä onkin erikoista. Ihminen jaksaa melkoisia juttuja ja voimavaroja voi löytyä aina vaan lisää, olen oppinut. Eihän mikään kaivo pohjaton ole, mutta nyt ainakin pohja on ulottumattomissa ja niin vaan päiviä paahdetaan eteenpäin. Parhainpina päivinä ulkoillaan jopa kahdesti lasten kanssa ja askarteluja ja virikkeitä tulee keksittyä. Pakkohan se on, jotta arki rullautuisi eristyksissä jotenkin. Paljon on ympärillä sairastavia ja heitä tässä väistellään. Onneksi voi soittaa ja viestiä naputella, ettei ihan yksin olla. Hoitajakin käy pari kertaa viikossa, jotta saadaan Jounin kanssa kierrellä vaikkapa kirppareita tai hoitaa virastoasioita.

Päivät sujuu tätä samaa arkea pyörien. Kieltämättä välillä tuo Tiinan yli-energisyys mietityttää ja uuvuttaa meitä muita. Illat on yhtä taistelua ja kukkumista. Oon tämän kirjoituksen aikana käynyt jo neljästi huoneessa rauhoittelemassa. Ehkä energiaa on patoutunut kuukausien aikana? Sisimmässäni en siihen vaihtoehtoon kyllä usko, jos rehellisiä ollaan. Miten yksinkertaisesti voi riittää energiaa kahteen ulkoiluun, useisiin virikkeellisiin hetkiin ja useimmiten ilman päiväunia? Siihen vielä pitkä kylpy ja paljon syli-aikaa.. Näiden tekemisten välit Tiina kirjaimellisesti kävelee ympyrää ja laulaa lakkaamatta. Voi kuulostaa kivalle ulkopuolisen silmin, että mukava, kun on virtaa. Mutta on tämä aika raskasta. Hoitajan tullessa tekis mieli vaan mennä nukkumaan vaikka autoon. Tätä on vaikeaa kuvailla riittävän hyvin. Enkä halua kiittämättömälle kuulostaa, tietysti oon kiitollinen tästä tilanteesta myös! Osastolta joskus kerrottiin, että jotkut lapset reagoivat näiden keveämpienkin tablettihoitojen aikana esim unettomuudella. Ehkä lääkkeet saa aikaan tämän? En tiedä. Ajatus katkeilee koko ajan.

Tiina tekee tällä hetkellä kaikkensa, että saisi Sinjan herätettyä. En ehdi kirjoitella nyt tällä kertaa enempää. Jouni on parhaillaan tekemässä ruokaostoksia Prismassa. Tiinaa on alkanut enemmän harmittamaan, kun kauppaan ei pääse mukaan, joten ostoksia kokeillaan välillä tehdä näin myöhään.

Terveisiä minulle itselleni ja ylipäätään meille molemmille vanhemmille, jos tätä joskus myöhemmin satun lukemaan: Jos tästä ajasta selvisitte, selviätte mistä vaan

14 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä oikein. Toki hoitaja voi lähteä lasten kanssa ulos ja me voitas nukkua. Se aika vaan tulee käytettyä asioiden hoitamiseen ennemminj. Muutaman kerran isovanhemmat on olleet meillä, niin ollaan käyty hotellissa yksi yö. :)

   Poista
 2. Voimia! Pystyisitkö edes välillä nukkumaan unilääkkeen avulla ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ei oikeen useat lääkkeet sovi tai sitten en vaan nuku siltikään. Monista jää tokkura olo, niin en voi käyttää, että jaksan nousta aamulla ylös.

   Poista
 3. Entäs jos saisitte suorittaa ruokaostokset yhdessä netissä? Ainaki meillä lapset nautti sellasesta shoppailusta kun oltiin monta viikkoa kipeänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä katsoa, voiko Oulussa tehdä niin. :) Hyvä idea!

   Poista
 4. Mä oon kuullut että jonkun kortisonin sivuvaikutuksena saattaa olla ylienergisyyttä jopa niin ettei lapsi nuku. Mutta sillon kyse oli epileptikkolapsesta joten en tiiä enempiä.
  Tsemppiä <3 alusta asti oon seuraillut vaikka en sanottavaa oikein tahdo keksiäkään. :)

  VastaaPoista
 5. Voimia te tarvitsette-----mutta myös unta! Kortisonihan voi tehdä lapsen ylienergiseksi ja vie unet. Ihanaa kuitenkin lukea, että olette saaneet olla kotona. Jaksamista teille ja lämpimiä ajatuksia! Pian aurinko alkaa näkyä taivaalla pitempiä aikoja ja tuo lämpöä!Toivotaan sen mukana tulevan kaikkea hyvää osaksenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan muistanukkaan, että voi tuo kortisoniki olla. Kiitos. <3 Kyllä se kevät sieltä tulee. :)

   Poista
 6. Hei, kortisonin aiheuttama energisyys tuli heti lukiessa mieleen. Itselläni ainakin teki minusta kaikkea jaksavan ja koti kiilsi, mutta kun kortisoni loppui, niin lopoui ylimääräinen virtakin. Toivottavasti saisit nukuttua. Voikaa hyvin <3 Terkuin Pirkko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se voidaan mahd pian lopettaa Tiinalta. Nyt odotellaan, että oma keho alkaisi kunnolla tuottamaan omaa kortisonia. Kiitos Pirkko. <3 Kirjoitat aina niin ihania ja lämpöisiä kommentteja! :)

   Poista